Sudličkova Slivovice se vyrábí z kvalitních švestek, které sklízíme a následně třídíme. Švestky jsou tou nejdůležitější surovinou pěstitelské pálenice. Slivovice je také názývána národním nápojem. |
Hmotnost: 2 Kg |
Není skladem
436,36 Kč bez DPH
528,00 Kč s DPH
(528,00 Kč/l)
|
Švestky jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale nedrtí pecky. To je velmi důležité. Z ovoce se připraví kvas. Ten se získá tím, že ovoce kvasí v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Doporučená teplota skladování je 10-18 °C. Ovoce se necháva přirozeně kvasit a tím vzniká ta nejlepší slivovice. Výrobu slivovice nazýváme destilací. Na 1l ovocné pálenky se spotřebuje 9-13kg švestek. Vypálená slivovice má velmi vysoký poměr lihovitosti, proto se musí ředit vodou na požadovanou lihovitost. Ve výrobě slivovice má Sudličková pálenice 160 letou tradici.
Parametry:
Obsah alkoholu obj. %: | 40 |
Objem obalu (L): | 1 |