V době, kdy firmy na celém světě ekonomicky přesouvají výroby, manažeři nakupují co jen jde od dodavatelů a byznysmeni zefektivňují své podnikání, se v palírně Balvenie jakoby zastavil čas... |
Hmotnost: 1.4 Kg |
Není skladem
9 828,92 Kč bez DPH
11 893,00 Kč s DPH
|
Tady nic z toho neplatí. Na severu Skotska si i nadále pěstují vlastní ječmen, skladují ho ve vlastních prostorách, vyrábí si vlastní měděné kádě i sudy a samozřejmě si sami destilují svou whisky. A to je na výsledcích vidět. Zvláště, když vaše whisky zraje 25 let. Plus minus okolo 9125 dnů. Část v dubových sudech, které za sebou mají bohatou historii několika burbonů. Část v dubových sudech, ve kterých byl burbon jen jednou. Část v v sudu po vyhlášené sherry Oloroso. A pak tyto tři části spojí hlavní palírník David Stewart dohromady. V přesném poměru, který vede k té nejlepší možné chuti. Výsledkem je bohatá vůně medového sladu, pečené pomerančové kůry, skořice, tabákových listů, papáji i sušeného ovoce. A ta chuť. Díky 25 letům zrání plné, ostřejší koření, zároveň ale s jemnými tóny vanilky i datlí. A mírně kokosově sladko-kořeněný závěr. Dvacet pět let zrání, tři sudy, jedna palírna.